Dirigente en bestuur

Els Germonpré, dirigente

Els Germonpré werd geboren in Oostende. Haar liefde voor het koorleven groeide er van kindsbeen af in de koren van Aimée Thonon, waarmee ze in allerlei koorformaties de wereld rondreisde. Toen ze op 18-jarige leeftijd het kinderkoor Tonadilla overnam, maakte ze kennis met het dirigentschap. Ondertussen studeerde ze zang, muziektheorie en -pedagogie aan het muziekconservatorium te Gent en ging enthousiast met het koorleven verder. Ze zong met lokale en internationale dirigenten als Michaël Scheck, Johan Duyck, René Jacobs, Ton Koopman, Frieder Bernius, Tönu Kaljuste, Ward Swingle en vele andere. Koorervaringen die blijvende indrukken nalaten zijn zeker deze van het Wereldjeugdkoor (1989-1992) en het Wereldkamerkoor (1993).


Ze was docente stemvorming aan het conservatorium te Gent, docente zang aan de muziekacademie te Hannut en werd uitgenodigd voor masterclasses rond koorstemvorming aan de universiteit van Chicago. Als dirigente was ze verbonden aan het damesensemble Arabest te Mariakerke, Gent (1993-1997).Haar muzikale activiteiten werden door enkele buitenlandse jaren naar New York en Londen onderbroken voor de beroepsactiviteiten van haar echtgenoot.


Bij haar terugkeer naar België richtte ze het kinderkoor van het Sint-Pietersinstituut in Turnhout op (2006-2014), vervulde koorcoachings in opdracht van Koor&Stem, zong in het Waalse damesensemble Hodie onder leiding van Jean-Claude Wilkens (1990-1997/2001-2013) en dirigeerde het gemengd koor Weeldezang (2012-2015).


Ze woont met haar gezin in Turnhout, dirigeert het Gemengd Koor De Vedel (www.devedel.be), het Mannenkoor Animato (www.mannenkoor-animato.be), het kamerkoor De BeKooring te Mortsel (www.debekooring.eu) en het damesensemble Cantabella (www.damesensemble-cantabella.be).


Bestuursleden

Patrick Lauwers

Voorzitter

Yves Van Gorp

Secretaris

Jef Stoops

Penningmeester